3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:51
No menu items!

Primul card din lume care se autentifică cu amprenta posesorului

spot_img

MasterCard a prezentat  “primul card de plăţi biometric contactless din lume”

 bancomat, plata

MasterCard a lansat, la Londra, în colaborare cu compania parteneră norvegiană Zwipe, primul card din lume care combină autentificarea biometrică cu tehnologia de plăţi contactless, care permite posesorului să se identifice prin intermediul amprentei şi nu al PIN-ului.

Banca Sparebanken DIN din Norvegia a testat în ultimele luni cardul Zwipe MasterCard, în cadrul unui proiect pilot, relatează Forbes.

Noul card înlocuieşte practic PIN-ul cu amprenta posesorului, utilizând un scanner inclus în card.

MasterCard a prezentat, vineri, “primul card de plăţi biometric contactless din lume”, care include un senzor cititor de amprentă şi certifică că plata este făcută de posesorul acestuia.

Funcţia contactless constă în faptul că acest card nu este prevăzut cu bandă magnetică, ci funcţionează după sistemul cardurilor de călătorie utilizate la metrou sau în autobuze, care pot fi reîncărcate şi care au inclus un cip care ţine evidenţa fondurilor disponibile.

Noul card de plăţi intră în concurenţă cu portofelele digitale, precum Square şi Apple Pay

“Convingerea noastră este că trebuie să putem să ne identificăm fără să fie nevoie de parole sau numere PIN”, a declarat Ajay Bhalla, preşedinte pentru soluţii de securitate la MasterCard.

Amprenta este stocată direct pe card, prin scanarea la configurarea acestuia, şi va fi utilizată apoi la autentificarea fiecărei tranzacţii, la un terminal de plăţi.

Cardul Zwipe MasterCard va fi disponibil în Marea Britanie din 2015, dar nu se ştie când va fi lansat şi în Statele Unite.