1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:27
No menu items!

Primul bilanț după preluare: Diviziile Auchan și Metro din România au pierderi de 15 mil. € în 2013

spot_img

Auchan_2

Bilanțul cumulat pentru diviziile locale ale Auchan și Real în 2013 a consemnat o pierdere netă de 15 milioane de euro, a afirmat vineri Patrick Espasa, director general al companiei Auchan România, într-o conferință de presă prilejuită de finalizarea procesului de remodelare a celor 20 de hipermarketuri preluate.

Compania franceză a anunțat că a terminat procesul de remodelare și integrare a celor 20 de magazine preluate de la Metro Group, în mai puțin de șase luni, cu o investiție medie de 2 milioane de euro/magazin.

Ca urmare a integrării, Auchan România are în prezent 31 de hipermarketuri, iar prioritatea actuală este îmbunătățirea sistemului logistic.

Acest proces a implicat și înființarea a 1.000 de noi locuri de muncă, în condițiile în care hipermarketurile Real aveau mai puțini angajați față de standardele Auchan, din cauza modelului diferit de business și de logistică. Cel mai recent magazin renovat este cel din AFI Palace Cotroceni.

În prezent, Auchan România are 12.000 de angajați. Salariul mediu al unei casiere este de 255 de euro.

Compania are 1.200 de furnizori și are ca obiectiv creșterea numărului de produse românești puse la vânzare. În prezent, 400 din cele 2.500 de produse de tip marcă proprie sunt fabricate în România, iar ținta este de 800 până la sfârșitul anului.

”Politica noastră este pentru localism, pentru producătorii locali. Noi îi căutăm, ei ne caută, dar undeva este o problemă dacă nu ne putem întâlni”, a afirmat Tiberiu Dănețiu, director de marketing. Acesta a evitat să dea detalii despre elementele invocate cel mai des în negocierile dintre hipermarketuri și producători: practica hipermarketurilor de a impune taxe prohibitive pentru intrarea la vânzare și incapacitatea producătorilor de a produce la o calitate și într-o cantitate constante.

În noiembrie 2012, Grupul Auchan și Metro Group au semnat tranzacția de achiziție a 95 de hipermarketuri Real și 13 centre comerciale în 4 țări din Europa Centrală și de Est: România, Polonia, Rusia și Ucraina. Procesul de integrare a început din septembrie 2013.

Vlad Bârleanu