14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 17:24

Primul atentat cu bombă în Europa după valul refugiaților

spot_img

Un dispozitiv exploziv improvizat a fost detonat, vineri dimineaţa, în fața biroului unui fost ministru grec, situat pe Insula Lesbos, cel mai des folosită de imigranți pentru a debarca pe continentul european. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Poliția gracă a informat că că dispozitivul improvizat, din canistre de gaz, a fost detonat în faţa biroului politic al lui Haralambos Athanasiou, fost adjunct al ministrului de interne şi apoi ministru al justiţiei în Guvernul lui Antonis Samaras, începând din ianuarie 2012 şi până în ianuarie 2015. Nimeni nu a revendicat atacul. Poliţia crede că atacul este foarte probabil legat de criza migranţilor, care tulbură insula”, a declarat sub protecţia anonimatului un oficial din cadrul poliţiei.

Sute de mii de refugiaţi, în principal sirieni, au traversat anul acesta marea din Turcia pe insulele din estul Greciei, la bordul unor ambarcaţiuni supraaglomerate, fragile.

Cei mai mulţi sosesc pe insulele Lesbos şi Kos, situate la doar câteva mile marine de coastele Turciei, după care se îndreaptă către partea continentală a Greciei, iar de aici, prin Balcani, către Europa occidentală.

Emanuel Stan