0 C
București
joi, 30 noiembrie 2023 - 9:50
No menu items!

Primii cinci bogaţi ai planetei deţin de trei ori PIB-ul României

spot_img

În topul celor mai bogați oameni de pe planetă alcătuit de revista Forbes, pe primul loc se menține mexicanul Carlos Slim Helu cu o avere de 69 de miliarde de dolari. Averea lui a scăzut în acest an cu cinci miliarde din cauza căderii la bursă a firmei de telecomunicații Movil. Slim deține peste 50% din acțiunile gigantului telecom. Pe locul doi se plasează Bill Gates într-o competiție c are a devenit aproape tradițională cu mexicanul Slim.Gates este președinte al Fundației Bill & Melinda Gates și are o avere de 61 de miliarde de dolari însă a donat până acum aproximativ 28 de miliarde de dolari în scopuri umanitare. Pe locul trei se află președintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, cu o avere de 44 de miliarde de dolari. A donat și el aproximativ 17,25 de miliarde de dolari, ultima dată 1,5 miliarde fundației lui Bill Gates.

Pe locul 4, cu 41 de miliarde de dolari, se află Bernard Arnault, președinte la Louis Vuitton Moet Hennessy, care este, de altfel, cel mai bogat om din Europa. Profiturile lui au crescut cu 22% datorită succesului  Vuitton pe piața modei și a integrării rapide a brandului Bulgari în portofoliul conglomeratului său.

În fine, pe locul cinci se află Amancio Ortega, fostul președinte al companiei internaționale de mobilă Inditex. Averea sa este estimată de revista Forbesc la 37,5 miliarde de dolari. Această mutare nu a schimbat trendul urmcător al acțiunilor companiei iar Ortega a câștigat anul acest 6,5 miliarde de dolari. A achiziționat Torre Picasso, un zgârie-nori din Madrid, cu circa 536 de milioane de dolari și Epic Residences, un complex rezidențial din Miami.