2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 9:37
No menu items!

Primele rezultate ale anchetei privind evenimentele din Kiev: Ianukovici a dat ordinul de reprimare a manifestanţilor din Piaţa Independenţei

spot_img

 Viktor Ianukovici

Preşedintele demis Viktor Ianukovici “a dat ordinul criminal” în vederea reprimării manifestanţilor din Piaţa Independenţei de la Kiev, unde au fost ucise 90 de persoane la finalul lunii februarie, a declarat joi şeful serviciilor ucrainene de securitate, informează AFP.

“Totul a fost coordonat de membrii forţelor de ordine”, a adăugat ministrul de Interne, Arsen Avakov, care a prezentat într-o conferinţă de presă rezultatele provizorii ale anchetei privind intervenţia împotriva manifestanţilor din Kiev.

Șeful serviciilor de securitate de la Kiev a afirmat, pe de altă parte, că agenţi ai FSB (serviciile de securitate ruse) au fost implicaţi în protestele care au avut loc la sfârşitul lunii februarie în capitala Ucrainei.

“Agenţi FSB au participat la planificarea şi aplicarea aşa-zisei operaţiuni antiteroriste”, a declarat, joi, Valentin Nalivaicenko, într-o conferinţă de presă la care au fost prezentate primele rezultate ale anchetei referitoare la evenimentele din Kiev.

C.A.