7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 22:25

Primele rezultate ale ”Rabla pentru motounelte”

spot_img

Peste 10.000 de utilaje vechi au fost scoase de pe piață, anul trecut, de Stihl România, în cadrul programului similar cu cel de reînnoire a parcului auto

motounelte

Stihl România a înlocuit, de la lansarea programului ”Rabla pentru motounelte”, 25.000 de echipamente uzate, arată compania. Programul are exclusiv susținere privată și se derulează de patru ani, în peste 300 de magazine.

“Am continuat și în 2013 acest program și am avut un succes mai mare ca în orice an. Aceasta înseamnă că românii au început să fie din ce în ce mai atenți la factori precum randament, performanță, consum, poluare și la alte obiecte pe care și le achizionează, în afară de autoturisme. Până acum am derulat programul doar pe motoferăstraie și motocoase, iar de anul acesta am introdus o categorie nouă de produse, spălătoarele cu apă sub presiune, așteptându-ne să avem cel puțin aceleași rezultate ca anul trecut”, a declarat Ioan Mezei, director general Stihl România.

Mecanismul programului din acest an este foarte simplu. Utilizatorul se prezintă la un magazin Stihl cu un utilaj vechi sau stricat, indiferent de marcă, și primește un discount la achiziționarea unuia nou care se află în acel moment în program.

Subvenția poate varia între 195 și 750 de lei.  Echipamentele care sunt în program, în acest an, sunt din categoriile motoferăstraie și utilaje de curățat cu înaltă presiune.

“Compania noastră poate avansa și mai mult cu acest tip de proiecte, putând să activeze chiar și un program de tip ≪Prima motounealtă≫, aceasta însă doar în condițiile în care ar exista un finanțator pentru acest program” menționează Ioan Mezei.

De la începutul anului, prin acest program au fost înlocuite 2.000 de utilaje, cu aparate noi dotate cu motoare de ultimă generație, cu consum mic și nivel de poluare redus cu până la 40% față de modelele vechi.

Stihl este o afacere de familie originară din Germania, fondată în 1926 de către Andreas Stihl. Veniturile grupului  în 2013 au fost de 2,81 miliarde de euro, în creștere cu 1,4% față de 2012. Stihl numără peste 13.800 angajati, deţine 6 fabrici, 34 de centre naţionale de vânzare, fiind în contact cu 120 de importatori și având o prezență în 160 de ţări. Stihl România este o companie deţinută 100% de firma mamă şi a fost înfiinţată în 1997.

sursa foto: businessmagazin.ro

C.C.