3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:09
No menu items!

Primele negocieri. Președintele UDMR, discuții cu premierul desemnat Nicolae Ciucă, la sediul PNL

spot_img

Președintele UDMR Kelemen Hunor are discuții, vineri dimineață, la sediul PNL, cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, dar și cu președintele PNL Florin Cîțu, pentru reîmpărțirea portofoliilor din Guvern. Joi după-amiază, Hunor s-a întâlnit la Guvern cu Cîțu, pe același subiect, dar ședința nu s-a soldat cu niciun rezultat.

Discuțiile de joi ar fi trebui să se axeze pe reîmpărțirea ministerelor astfel încât UDMR să mai primească cel puțin două portofolii, în condițiile unui guvern minoritar PNL-UDMR. Numai că la discuții, Cîțu i-a oferit lui Hunor doar ministerul Agriculturii în plus, oferta fiind refuzată.

Vineri dimineață, Kelemen Hunor a venit la sediul PNL unde se află și Nicolae Ciucă, premierul desemnat.

“Cu gânduri bune am venit şi cu aşteptarea să facem Guvernul. Am o întâlnire cu preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi cu premierul desemnat”, a declarat Kelemen Hunor la intrarea în sediul PNL.

Joi, după desemnarea lui Ciucă premier, Kelemen Hunor a declarat că “are rețineri” deoarece “niciun guvenr nu a fost condus vreodată de un militar, sau fost militar”.

Nicolae Ciucă a fost desemnat, joi, de preşedintele Klaus Iohannis candidat pentru funcţia de prim-ministru. Ciucă are la dispoziție 10 zile să facă o majoritate cu care să își treacă, la votul din Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare.

Marilena Nedelcu