3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:20
No menu items!

Primele incidente la alegerile parlamentare

spot_img

Până la ora 8 dimineața, în ziua votului, la MAI au fost înregistrate 130 de sesizări despre nereguli la votul pentru alegerile parlamentare. Dintre acestea, 50 sunt contravenții, se efectuează cercetări în 20 de cazuri, iar 7 dintre reclamații se referă la mita electorală. Majoritatea sesizărilor privesc continuarea campaniei electorale, a precizat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

Din cauza vremii nefavorabile candidații au mari probleme, în special în mediul rural, pentru a-și mobiliza electoralul să meargă la vot. Pe de altă parte, traficul îngreunat de căderile abundente de zăpadă și ploi a creat primele incidente. Vasile Blaga, care candidează într-un colegiu din Sânnicolau Mare, nu a putut ajunge în această dimineața la vot din cauza drumurilor înzăpezite din județ.

Membrii unei secții de votare din localitatea Ungurași, jud. Cluj, au suferit un accident de circulație în timp ce se îndreptau spre circumscripția electorală. Mașina a derapat pe drumul înzăpezit și s-a înfipt într-un stâlp. Mai mulți medici le-au acordat răniților primul ajutor, însă una dintre victime a suferit leziuni grave care au necesitat transportul la spital. Ceilalți membri implicați în accident au plecat însă spre secția de votare. R.M.