13.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021 - 11:52

Primele conflicte între două țări vecine

spot_img

Criza imigranților provoacă un schimb de replici agresive între două state vecine, membre ale Uniunii Europene. Un oficial ungar a atacat în termeni duri declarațiile oficialilor din Austria.

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, susține că Austria poartă o „campanie de minciuni” împotriva Ungariei, iar cancelarul austriac Werner Faymann face declaraţii „iresponsabile”, „nedemne de un lider politic din secolul XXI”.

„Austria poartă de câteva săptămâni o campanie de minciuni la adresa Ungariei”, a spus Peter Szijjarto, convocându-l pe ambasadorul austriac la Ministerul ungar de Externe.

Declaraţiile domnului Faymann sunt iresponsabile, nedemne de un lider politic din secolul XXI şi îngreunează găsirea unei soluţii la criza refugiaţilor

Peter Szijjarto
ministrul ungar de externe

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat în termeni duri modul în care Ungaria gestionează criza imigranţilor, afirmând că măsurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazistă, potrivit unui interviu acordat revistei Der Spiegel.

Înghesuirea imigranţilor în trenuri, în speranţa că vor fi duşi în altă parte, aminteşte de perioada cea mai sumbră a continentului nostru. Respectarea drepturilor omului în funcţie de religie este un lucru inacceptabil

Werner Faymann
cancelarul Austriei

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat dur comportamentul imigranţilor musulmani, avertizând că, începând din 15 septembrie, autorităţile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegală a frontierelor.

Viktor Orban, care a propus măsuri pentru protejarea prosperităţii Europei şi a „identităţii creştine”, a denunţat vineri comportamentul imigranţilor musulmani care au ocupat Gara centrală din Budapesta şi au blocat traficul rutier spre Austria. Imigranţii au blocat gări, refuză amprentarea digitală, nu vor să coopereze cu autorităţile, refuză să meargă în centrele în care ar primi alimente, apă, unde ar putea dormi şi ar beneficia de servicii medicale… Practic, se revoltă împotriva ordinii legale din Ungaria. Începând din 15 septembrie, autorităţile ungare nu vor mai ierta trecerile ilegale ale frontierelor. Din 15 septembrie vor intra în vigoare legi mai dure în domeniul imigraţiei, iar persoanele care trec ilegal frontiera vor fi arestate

Viktor Orban
premierul Ungariei

Peste 170.000 de imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa au pătruns în Ungaria din Serbia anul acesta. Mulţi evită să fie înregistraţi în Ungaria şi încearcă să ajungă în state occidentale, în principal în Germania. Printre măsurile luate de Guvernul Ungariei se numără construirea unui gard metalic la frontiera cu Serbia, dar bariera nu pare să aibă efectul scontat.

Emanuel Stan