3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:24
No menu items!

Primele 32 de camioane ale convoiului umanitar rus au intrat în Ucraina

spot_img

În acest moment, camioanele ruse stau aliniate în coloană în punctul de trecere ucrainean Izvarino

Rusia convoi umanitar 

Primele 32 de camioane din convoiul umanitar rus au trecut vineri granița dintre cele două țări și au intrat pe la punctul de trecere ucrainean Izvarino, informează ITAR-TASS. Agenția de presă DPA menționează că respectivele camioane nu sunt însoțite de o escortă a Crucii Roșii.

Mai multe camioane ale convoiului umanitar rus au trecut vineri frontiera cu Ucraina și au ajuns în vama ucraineană, în zona de tranzit, relatează France Presse.

Rusia a decis vineri să trimită, în estul Ucrainei, fără să mai aștepte, convoiul său umanitar, care staționează de mai bine de o săptămână la frontiera comună, a anunțat vineri Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

În același timp, MAE de la Moscova a avertizat împotriva oricăror încercări de a perturba această misiune „strict umanitară”.

Președintele Vladimir Putin a fost informat în legătură cu punerea în mișcare a convoiului umanitar, a anunțat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus, într-o intervenție la postul de radio Kommersant FM, citat de Ria Novosti.

El a refuzat să precizeze la ce nivel a fost luată decizia punerii în mișcare a convoiului rus și dacă s-a discutat cu partea ucraineană sau rebelii.

În acest moment, camioanele ruse stau aliniate în coloană în punctul de trecere ucrainean Izvarino, după cum relatează corespondentul Ria Novosti în teren.

C.A.