10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 1:45

Primarul unui mare oraș a demisionat după ce a fost arestat pentru corupție

spot_img

Edilul Veneției este implicat în scandalul privind construirea unui dig de protejare a orașului

corruptie

Primarul Veneţiei, Giorgio Orsoni, şi-a depus demisia, după ce procurorii au început urmărirea penală împotriva sa pentru fapte de corupție. Orsoni a fost a fost arestat la domiciliu, iar, joi, a fost eliberat în urma unei înţelegeri cu procurorii. Fostul primar este anchetat într-un dosar privind un proiect de construire a noului dig de protecţie al oraşului.

Giorgio Orsoni, ales primar în 2010, a fost arestat la domiciliu pentru corupţie, şantaj şi spălare de bani, alături de alte 34 de persoane. Magistrații au pus sechestru pe conturile celor arestaţi, urmând ca cel puţin 40 de milioane de euro să fie confiscate de la aceştia.

Potrivit Guardia di Finanza, toate aceste persoane, printre care se află politicieni influenţi şi oameni de afaceri, sunt implicate în „inginerii financiare” comise pe timpul realizării proiectului MOSE, al cărui scop era protejarea Veneţiei de inundaţii în perioada mareelor. Planul de siguranţă MOSE, contestat încă de la începutul lucrărilor în 1984, a costat până acum 5,5 miliarde de dolari şi are ca termen de finalizare jumătatea anului 2016.

Tot în acest caz, Procuratura din Veneţia intenţionează să ceară arestarea fostului şef al regiunii Veneto, Giancarlo Galan, actualmente deputat în Parlamentul de la Roma, relatează pe larg ANSA.

Emanuel Stan