15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:36
No menu items!

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a schimbat bursele elevilor. Care sunt noile criterii

spot_img

Primarul sectorului 6 a schimbat criteriile de acordare a burselor de merit și de excelență pentru toți elevii din școlile și liceele de pe raza sectorului, dar a și tăiat din sume, deși sectorul 6 era, oricum, printre codașele Capitalei la sumele acordate pentru bursele școlare. 

Ciprian Ciucu a anunțat pe pagina sa de socializare că a modificat criteriile care impuneau „pragurile” (n.r. 8,50-9,49 și 9,50-9,99) pentru bursele de merit, pentru că „denaturau evaluarea școlară (aveau ca efect vânarea notelor și, câteodată, presiuni din partea unor părinți pe profesori pentru a da note mai mari) și am introdus competiția reală”, susține primarul Ciucu.

Astfel, în loc de 140 de lei/lună/elev pentru cei care au obţinut medii între 8,50 şi 9,49 și câte 180 de lei/lună/elev pentru cei cu mediile 9,50 – 9,99 (în primăvară au fost plătite peste 10.000 de astfel de burse), Primăria va da doar câte 100 lei tuturor elevilor care au media peste 8,50, iar bursele de excelență nu se vor mai acorda, ca până acum, tuturor elevilor cu media 10, ci doar la 10% din numărulor elevilor dintr-un an școlar, adică cei care învață cel mai bine dintr-un ciclu. În schimb, suma pengtru acești elevi va crește de la 220 lei/lună la 500 lei/lună.

„Vor primi burse mărite primii 10% din elevi în ordinea descrescătoare a mediilor pe fiecare NIVEL de clasă din fiecare unitate de învățământ. Deci, ca să fie clar, elevii sunt în competiție doar cu cei din școala lor, pe nivelul lor de învățământ. De exemplu cei de a V-a cu cei de a V-a, și cei de a VII-a cu cei din a VII-a din școala lor, pentru că așa este cel mai corect”, a mai explicat primarul sectorului 6.

Ciucu a adăugat că a preferat să mărească bursele de excelență: „Olimpicii din Sectorul 6 vor fi răsplătiți pentru seriozitatea lor pentru locul I – 7000 lei/olimpic/an, pentru locul II – 5500 lei/olimpic/an; locul III – 4000 lei/olimpic/an; pentru mențiune – 3000 lei/olimpic/an”, a mai anunțat edilul.

Ciprian Ciucu a încheiat postarea spunând că banii pengtru bursele pe acest an școlar vor fi virate sptămâna viitoare.

C. Dumitrescu