5.2 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 16:23
No menu items!

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, dă 9 milioane de euro pe bănci, borduri și becuri

spot_img

Consiliul Local sector 3 a aprobat, luni,  alocarea sumei de 8,7 milioane de euro pentru amenajarea bulevardului Unirii din Capitală

bd unirii

Conform hotnews.ro, lucrările de amenajare a Bulevardului Unirii, demarate la începutul anului, sunt pe jumătate executate. Pe o porțiune de 2 kilometri, între Piața Alba iulia și Piața Unirii, s-au alocat deja 1,4 milioane de euro doar pentru amenajarea trotuarelor.

Așa că primarul Robert Negoiță a mai alocat 8,7 milioane de euro, pentru valorificarea spațiului urban din zona Unirii și pentru porțiunea dintre  Bulevardul Mircea Vodă și Magazinul Unirea, și bucata dintre Nerva Traian și Mircea Vodă.

Modernizarea bulevardului Unirii presupune o serie de interventii menite sa imbunatateasca calitatea spatiului public si a vietii urbane. Astfel in aceasta zona se va reamenaja spatiul verde care va constitui o bariera vizuala formata din flori, arbusti si pomi. Modernizarea spatiilor verzi va consta si in folosirea sistemelor automate de irigare. Interventia asupra zonei pietonale va consta si refacerea pavajului cu granit antiderapant, inlocuirea bordurilor si a stalpilor de blocare a accesului auto realizati din beton. Pentru imbunatatirea spatiului urban pietonal se vor pune jardiniere din grait masiv de cea mai buna calitate in care se vor planta flori si arbusti. Aceste jardiniere vor fi evidentiate pe timp de noapte prin benzi cu leduri.

proiectului de hotărâre, adoptat de Consiliul Local sector 3

Durata de realizare a investiției va fi de 3 luni.

Bulevardul Unirii este administrat însă de Primăria Capitalei, iar primarul Sorin Oprescu a declarat în mai multe rânduri că nu și-a dat acordul pentru aceste lucrări. Conform hotnews.ro, nici Consiliul General al Municipiului București nu a emis nicio hotărâre în acest sens, așa cum s-a întâmplat în trecut, pentru alte străzi administrate de Primăria Capitalei, dar pe care primăria de sector a executat lucrări.