8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 0:45

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, audiat la DNA UPDATE

spot_img

Ontanu_lopata

  • UPDATE

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onțanu, a declarat, luni, la ieșirea din sediul DNA  – unde a fost audiat timp de aproximativ o oră și jumătate de către anchetatori – că nu are nicio calitate în dosarul instrumentat de DNA. “Mi-au spus cei cu care am discutat că nu am nicio calitate, pentru că o calitate începe practic atunci când se începe o urmărire penală”, a precizat Onțanu.

Ontanu_Neculai (9)_SZ

Dezvăluiri explozive, în ediţia de duminică, 12 ianuarie 2014, a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3: gruparea Onţanu a dat un tun imobiliar de 350 milioane euro. Pentru acest motiv, primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost audiat, luni, la DNA. Este vorba de o retrocedare dubioasă, ce reprezintă un dosar penal care ar putea să ajungă până la Traian Băsescu, informează antena3.ro.

Presupuşii moştenitori ai terenului pe care se află Spitalul Fundeni au vrut să intre în posesia spaţiului, de circa 30 de hectare, însă cererea le-a fost respinsă. Se întâmpla în anul 2000. După venirea lui Onţanu la Primăria sectotului 2, retrocedarea a fost posibilă, dar pe un alt teren. Aprobarea s-a făcut în perioada în care Traian Băsescu era Primarul Capitalei.

Mai mult, gruparea a mai pus ochii şi pe alte 30 de hectare, astfel că tunul imobiliar vizează 60 de ha, adică 350 de milioane euro, după cum estimează dezvoltatorii imobiliari.

Andrei Tudor