29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:35

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, acuzat de DNA pentru contractele din ultimii 9 ani

spot_img

Procurorii DNA Ploiești vor audia joi 4 persoane, printre care Andrei Chiliman, mâna dreaptă a acestuia, Ioana Costescu dar și Vlad Moisescu

Andrei Chiliman_SZ

Procurorii DNA Ploiești au descins, joi dimineaţă, la sediul Primăriei Sectorului 1, dar și acasă la Ioana Costescu și Vlad Moisescu. Edilul Andrei Chiliman este suspectat de trafic de influență și abuz în serviciu şi va fi dus la audieri la DNA Ploieşti. Alte trei persoane vor fi audiate de procurori în cursul zilei de joi, acuzațiile fiind de spălare de bani și evaziune fiscală.

Dosarul este o extindere a dosarului cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, au declarat surse judiciare.

Faptele vizate de procurori sunt comise în perioada 2006 – 2015.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada  2006 – 2015. În cursul zilei de 18 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate  percheziții domiciliare în 7 locații, situate în municipiul București, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

comunicat DNA