17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:28
No menu items!

Primarul Romeo Stavarache, eliberat sub control judiciar de Curtea de Apel Bacău

spot_img

Instanța Curții de Apel Bacău a decis, joi seara, eliberarea imediată, sub control judiciar, a primarului municipiului Bacău, Romeo Stavarache, precum și a celor doi oameni de afaceri, Liviu Goian și Liviu Vasile Cenușă, reținuți de DNA

Romeo Stavarache_SZ

DNA poate face recurs în 48 de ore, iar atunci dosarul va fi judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție din București.

Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost reținut, joi, de DNA, fiind acuzat de săvârșirea a 5 infracțiuni de luare de mită, după ce a cerut bani de la oameni de afaceri, pentru a le acorda contracte din bani publici.

În același dosar, au mai fost reținuți Liviu Goian și Liviu Vasile Cenușă, acuzați de complicitate la luare de mită. De asemenea, au fost puși sub învinuire, pentru dare de mită, alți oameni de afaceri din zonă, printre care și Costel Cășuneanu, unul dintre celebrii drumari care a câștigat contracte cu statul.

Potrivit ordonanței de reținere emisă de procurorii DNA, în perioada 2008 — 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalți doi inculpați, a pretins și primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

M.N.