5 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 14:59
No menu items!

Primarul Romei și-a dat demisia, după scandalul cheltuielilor nejustificate

spot_img

Primarul Romei, Ignazio Marino, implicat într-un scandal legat de note de plată nejustificate, și-a prezentat demisia într-un mesaj adresat locuitorilor capitalei țării.

„Am făcut alegerea: îmi prezint demisia”, a spus Ignazio Marino, invocând și pierderea susținerii Partidului Democrat (PD) care l-a constrâns să renunțe la mandat.

Primarul are la dispoziție, potrivit legii, 20 de zile pentru a reveni asupra deciziei. Ignazio Marino a precizat că va folosi acest termen pentru a vedea dacă este posibil „să reconstruiască acele condiții politice” care să-l mențină în funcție, însă pare destul de dificil atâta vreme cât principalii lideri ai PD, inclusiv premierul Matteo Renzi, nu-l mai susțin.

Dacă demisia va deveni efectivă peste 20 de zile, prefectul Romei va trebui să numească un comisar pentru a administra orașul până la viitoarele alegeri, cel mai probabil în primăvara viitoare.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa Facebook, primarul Romei a dat asigurări că notele de plată în valoare de 20.000 de euro vizate de mass-media se referă la dineuri de lucru, dar preferă să returneze acești bani pentru a pune capăt polemicii.

O parte a presei italiene a cercetat amănunțit toate notele de plată, în căutarea unei dovezi că a luat cina împreună cu soția sa, și nu cu un ambasador sau cu un om de afaceri.

Emanuel Stan