21.3 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 4:09
No menu items!

Primarul Robert Negoiță reabilitează blocurile din Sectorul 3 cu 500 milioane de euro

spot_img

Negoita

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, se împrumută de sute de milioane de euro pentru lucrări de reabilitare termică a blocurilor. După ce, în plină criză economică, fostul primar, Liviu Negoiță, a cheltuit zeci de milioane de euro pentru o fântână arteziană muzicală şi amenajarea câtorva alei din jurul Lacului Titan, actualul edil, Robert Negoiță, este gata să pună la bătaie, aproape 500 milioane de euro, din bani împrumutați de la Banca Europeană de Investiții, pentru anveloparea blocurilor.

Primăria Sector 3 a lansat licitația pentru excuția lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor, valoarea estimată fiind de 2,207 miliarde de lei, fără TVA. Potrivit anunțului de participare publicat de Primăria Sectorului 3, contractul prevede încheierea unui acord-cadru cu maxim 3 agenți economici, iar lucrările presupun izolarea termică a blocurilor, instalare de uși, ferestre și de alte elemente conexe. „Cantitatea totală estimată a acordului-cadru este de 8.272.748 metri pătrați, valoarea estimată este de 2.205.512.967 de lei, fără TVA, reprezentând 487.298.490 euro, fără TVA”, conform datelor anunțului publicat de Primăria Sectorului 3. Din cei peste 2,2 miliarde de lei, bani alocați lucrărilor de reabilitare termică, aproape 20 milioane de lei vor fi alocați organizării de șantier, iar durata contractului este de 48 de luni.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiță, face rost de cei aproape 500 milioane de euro, fără TVA, pentru anveloparea blocurilor de la bugetul local, bugetul de stat și împrumut de la Banca Europeană de Investiții. Principala persoană cu funcție de decizie din cadrul Primăriei Sectorului 3 în ceea ce privește organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire a contractului este Robert Negoiță.

În anunț se precizează că oficialii Primăriei Sectorului 3 nu organizează licitație electronică pentru acordul-cadru de aproape jumătate de miliarde de euro, iar în data de 30 aprilie se vor deschide ofertele.

Ștefan Etveș