vineri, 26 februarie 2021 - 9:52

Primarul Rareș Mănescu a „curățat” 6 milioane de euro, în trei luni, pentru spații verzi

Primăria Sectorului 6 a bugetat peste 26 milioane de euro, în acest an, pentru spații verzi, parcuri și grădini

rares_manescu

Primăria condusă de Rareș Mănescu a decontat facturi de peste 5,6 milioane de euro, în primele trei luni ale anului, pentru întreținerea grădinilor publice, parcurilor, zonelor verzi și de agrement, chiar dacă copiii din sectorul 6 nu au nici un spațiu de joacă amenajat corespunzător.

Potrivit contului de execuție al bugetului local al sectorului 6, la data de 31 martie 2015, cheltuielile totale pentru pentru întreținere grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement s-au ridicat la aproximativ 24,7 milioane de lei. Firmele care se ocupă de întreținerea parcurilor și spațiilor verzi inexistente au de încasat încă 6,4 milioane de lei, pentru lucrări de întreținere în perioada 1 ianuarie-31 martie 2015.

Din cei aproximativ 116 milioane de lei, bani pentru grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive și de agrement, 43 milioane de lei sunt alocați pentru funcționare, irigații și lucrări de întreținere.

Poliția Comunitară Sector 6 are la dispoziție milioane de euro în 2015 pentru cheltuieli de funcționare. Astfel, 4,3 milioane de lei au fost cheltuiți de polițiștii locali ai sectorului 6 din banii cetățenilor. Primăria Sectorului 6 are de achitat un „rest” de circa 800.000 de lei, cheltuieli pentru poliția locală.

Firmele de salubrizare au la dispoziție 81 milioane de lei în acest an pentru servicii de curățenie. În primele trei luni ale acestui an, firmele care au grijă să nu fie curat în sectorul administrat de Rareș Mănescu au încasat 15,1 milioane de lei.

Primăria Sectorului 6 a făcut rost de niște bani și pentru creșe

În primele 90 de zile ale anului, cheltuielile legate de creșe s-au ridicat la circa 3,4 milioane de lei. În acest an, specialiștii din Primăria sectorului 6 au bugetat 16,5 milioane de lei pentru funcționarea creșelor. Conform contului de execuție al bugetului local al sectorului 6, la data de 31 martie 2015, cheltuielile socio-culturale se ridică la circa 471 milioane de lei. Pentru primele trei luni s-au alocat 182 milioane de lei, iar până la 31 martie s-au cheltuit 112 milioane de lei. De asemenea, în primele trei luni ale anului, primarul Rareș Mănescu a alocat circa 48 milioane de lei pentru învățământ.

Pentru servicii dezvoltare străzi edilul din sectorul 6 Rareș Mănescu a alocat numai 8,7 milioane de lei, din care s-au cheltuit circa 1,9 milioane de lei în primele trei luni ale anului.

Ș. Etveș