10.2 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 3:47

Primarul Radu Mazăre spune că DNA Constanța i-a mai deschis două dosare

 Radu Mazăre spune că a aflat că DNA Constanța i-a deschis două anchete penale, una privind vânzarea unui teren, a doua privind o presupusă mită de la o firmă de salubrizare

Mazare 2_SZ

Primarul Constanței susține că terenul cu pricina a fost vândut de Consiliul Local acum 12 ani, în 2002, prin licitație. Cu toate acestea, DNA Constanța i-a deschis lui dosar penal. Mazăre mai spune că al doilea dosar se referă la o presupusă mită pe care ar fi primit-o nu numai el, ci întreg consiliul Local, de la firma de salubrizare, după ce s-a majorat taxa pentru gunoi plătită de constănțeni.

Mai am un dosar în care spune că eu şi toţi consilierii suntem acuzaţi că am luat şpagă pentru că anul trecut am votat creşterea taxei de gunoi diferenţiat, în funcţie de veniturile populaţiei, pentru că noi, Constanţa, stăteam cu taxa de gunoi de departe cea mai mică din România, ea fiind subvenţionată. Şi atunci nu am crescut-o pentru toată lumea, ci am crescut-o diferenţiat şi suntem acuzaţi că, având în vedere că am crescut taxa, firma de gunoi a încasat mai mulţi bani şi ne-a dat din banii ăştia şpagă nouă, mie şi întregului Consiliu Local.

Radu Mazăre

Primarul susţine însă că taxa de gunoi nu a crescut, ci doar că s-a micşorat subvenţia, firma respectivă primind aceeaşi sumă.

Până în 2013, taxa de habitat era 10 lei, dar cetăţenii plăteau doar 3 lei, restul fiind subvenţionat de către Primărie. De anul trecut, subvenţia se acordă diferenţiat, în funcţie de venit, dar preţul taxei de habitat a rămas neschimbat, la valoarea de 10 lei.

Primarul Radu Mazăre este anchetat de procurorii DNA în mai multe dosare, cele mai multe dintre acestea fiind legate de vânzări sau retrocedări de terenuri. 

De asemenea, primarul Constanţei este cercetat de DNA şi într-un dosar de luare de mită. El este acuzat că ar fi primit suma de 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul social “Henri Coandă”.

M.N.