28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 15:03
No menu items!

Primarul PSD Georgescu, arestat 30 de zile. Telenovela de la Mioveni: deși se cunoșteau de 30 de ani, edilul i-a cerut bani prietenului său pentru a-i angaja fiica rezidentă

spot_img

Primarul din Mioveni va merge la închisoare 30 de zile. Procurorii au decis că între Georgescu Ion și șeful Poliției Locale Pitești, Valerică Nicolae, ar fi existat o înțelegere ca, în schimbul sumei de 30.000 de euro, Georgescu Ion va interveni la persoanele cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru ca fiica acestuia să fie încadrată la unitate medicală în funcția de medic chirurg.

Denunțătorul, Valerică Nicolae, a declarat la poliție că suma de 10.000 euro, din cei 30.000, a fost înmânată în anul 2022 când fiica acestuia era medic rezident pe specilitatea chirugie generală la Spitalul Județean de Urgență Sibiu, activitate care urma să se finalizeze în luna decembrie 2022. Deoarece fiica sa urma să rămână fără job, iar Georgescu o cunoștea de peste 30 de ani, a apelat la el pentru a o angaja.

Georgescu Ion l-a asigurat pe denunțător în mod repetat de faptul că are influența asupra persoanelor cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru ca fiica acestuia să fie încadrată în funcția de medic chirurgie generală la această unitate medicală.

Din referatul de arestare rezultă că primarul Georgescu nu și-a onorat promisiunea, dar l-a asigurat pe Valerică Nicolae că o va angaja pe fiica sa în anul 2024.

Văzând că  Valerică Nicolae era nemulțumit că fiica sa nu fusese încă încadrată la Spitalul orășenesc Mioveni și că încadrarea era amânată pentru anul 2024, Georgescu Ion l-a chemat pe prietenul său în data de 04.10.2023, după terminarea programului de lucru, la sediul Primăriei orașului Mioveni unde i-a restituit suma de 10.000 euro primită anterior de la acesta. Restituirea sumei de 10.000 euro a fost constatată în mod direct de către organele de urmărire penală.

D.Constantin