19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 9:01
No menu items!

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc a vorbit cu martorii din dosar. DNA cere arestarea lui

spot_img

DNA cere arestarea lui Tudor Pendiuc duă ce primarul Piteștiului a vorbit cu martorii din dosarul în care este acuzat de luare de mită

Tudor Pendiuc_SZ

Și pentru Constantin Scarlat, celălalt inculpat din dosar, procurorii cer arestarea pe 30 zile. Tudor Pendiuc și Constantin scarlat erau în arest la domiciliu, ca urmare a deciziei Curții de Apel București, din 19 noiembrie. Cei doi nu aveau voie să părăsească imobilul în care locuiesc fără permisiunea autorităților, și nu aveau voie să ia legătura cu inculpații sau martorii din cauză. DNA susține că atât Tudor Pendiuc, cât și Constantin Scarlat au încălcat regulile. Primarul Piteștiului este acuzat că a luat legătura cu unul dintre suspecți, iar celălalt inculpat și-a părăsit domiciliul fără încuviințarea procurorilor.

Primarul PSDS din Pitești, Tudor Pendiuc a fost reținut, luna trecută, pentru fapte de corupție, alături de trei oameni de afaceri:Valentin Vișoiu, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi. Pendiuc a fost acuzat că ar fi luat mită un milion de euro, din care 130 de mii de euro – valoarea unui apartament situat într-un complex rezidențial din București și trecut pe numele fiicei sale, Ema Pendiuc. În schimb, oamenii de afaceri au fost favorizați într-un contract privind asocierea cu Publitrans, compania de transport local.