3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 1:55
No menu items!

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita și-a dat demisia din funcțiile PSD

spot_img

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA, a anunţat că se autosuspendă din funcţia de vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, cât şi din cea de preşedinte al organizaţiei judeţene Iaşi

Gheorghe Nechita_SZ

Primarul Iașiului a anunțat că a renunțat la funcțiile de conducere din partid ca urmare a unei discuții telefonice cu președintele partidului, premierul Victor Ponta. Atribuțiile sale ca președinte al PSD Iași au fost preluate de Victorel Lupu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi. Lupu este și vicepreședinte al CJ Iași.

Gheorghe Nechita a mai precizat că nu își dă demisia din PSD, ci rămâne în calitate de simplu membru al partidului.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind şi lider al organizaţiei judeţene a partidului, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Primarul Iașiului a fost reținut de procurorii anticorupție pentru că ar fi utilizat resursele Poliției Locale pentru a o urmări pe fosta sa iubită, Adina Samson, care nu mai vroia să aibă o relație cu primarul. De altfel, femeia a fost cea care l-a reclamat pe edil la parchet, pentru amenințările și abuzurile pe care i le făcea.

Judecătorul de drepturi și libertăți l-a trimis însă pe Nechita în arest la domiciliu, nu în arest preventiv, așa cum a cerut DNA, pe motiv că abuzurile sale nu au avut ca scop obținerea unor foloase, ci s-au bazat pe o relație afectivă “fluctuantă”.

M.N.