23 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 22:53

Primarul din Voluntari, Florin Pandele, plătește pentru limbajul de maidan

spot_img

Limbajul ireverențios folosit de primarul de la Voluntari, Costel Florentin Pandele, într-o emisiune la OTV din 2007, îl costă pe acesta 5.000 de lei plus 2.200 de lei cheltuieli judiciare.

El a fost obligat să îi plătească acești bani unui om de afaceri din București, Teodor Simion, printr-o sentință definitivă și irevocabilă a Tribunalului București din luna octombrie.

Admite recursul. Modifică sentinţa recurată, în sensul căadmite în parte acţiunea. Obligă pârâtul să plătească reclamanului 5000 lei daune morale. Obligă intimatul să plătească recurentului 1200 lei cheltuieli de judecată în recurs si 1000 lei la fond. Irevocabilă”, se arată în dispozitivul deciziei Tribunalului București din luna octombrie.

Primarul Pandele încearcă totuși să scape de această sancțiune, avocații săi introducând la începutul lunii noiembrie, la Tribunalul București o contestație în anulare prin care să anuleze sentința de condamnare la plata daunelor.

Mai ales că, inițial, Judecătoria Sectorului 1 respinsese, în iulie 2011, acțiunea lui Teodor Simion, considerând că jignirile lui Pandele nu depășesc limita normalului într-un discurs public.

Pentru ce plătește

Astfel, inițial, prin cererea înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, pe 21 septembrie 2010, afaceristul Teodor Simion l-a chemat în judecată pe Florentin Pandele, solicitând instanţei ca prin hotărârea ce se va pronunţa să dispună obligarea primarului la plata sumei de 100.000 lei cu titlu de despagubiri morale pentru faptele sale ilicite de insultă și calomnie săvârșite împotriva demnitătii sale, pe postul de televiziune OTV.

În motivarea cererii, reclamantul a arătat că a fost grav insultat și calomniat public de către pârât (Florentin Pandele n.r.) în cadrul unei emisiuni a postului național de televiziune OTV, moderată de D-l Dan Diaconescu și difuzată în direct la orele 20.00 în data de 17.09.2007. Arată că pârâtul l-a insultat spunând că este „panglicar de meserie”, „o panaramă de om”, „am caracter zero”, „nu sunt nici cât o ceapă degerată”, „am o problema cu capul”, „sunt mai mult decât penibil”, „ca individ sunt zero barat” etc., iar toate aceste insulte i-au adus o atingere gravă onoarei și reputației sale ca persoană, pârâtul expunându-l la batjocură publică pe un post național de televiziune”, se precizează în cererea de chemare în judecată formulată de Simion.

 

Cristi Ciuperca