10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 11:35

Primarul din Târgu Mureș, urmărit penal de DNA

spot_img

Dorin Florea este acuzat că a finanțat ilegal echipa locală de fotbal cu bani de la buget

dorin_florea 

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea și directorul economic din primărie, Kiss Imola, sunt urmăriți penal de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Târgu Mureș pentru abuz în serviciu.

Alături de cei doi sunt urmăriți penal pentru aceeași infracțiune juristul Virgil Măceșanu, secretara Maria Cioban, și consilierii locali Benedek Istvan, Gombos Geza Csaba, Peti Andrei, Jozsa Tibor, Karacsony Erdei Etel, Bakos Levente Attila, Torzsok Sandor Laszlo, Kikeli Pal Istvan, Soos Zoltan, Haller Bela, Roman Ioana Dana, Matei Dumitru, Puiac Ion Claudiu, Fărcaș Ioan, Gujan Herman Cosmin Lucian, Someșan Cristina Ligia, Sabău Pop Aurelian Olimpiu, Loghin Lucian Mircea, Urcan Gheorghe.

Porivit procurorilor, la 18 iulie 2013, Dorin Florea a dispus alocarea abuzivă de fonduri de la bugetul local către Asociația Sportivă Fotbal Club Municipal Târgu Mureș, pentru ca echipa s-și achite obligații restante către stat (taxe, impozite și contribuțiile către asigurările sociale). Concret, el „a inițiat, în condiții ilegale, un proiect de hotărâre de consiliu local, care a stat la baza adoptării, în mod ilegal, la data de 25 iulie 2013, a hotărârii Consiliului Local privind aprobarea alocării, de la bugetul local, a sumei de 4.000.000 lei pentru sezonul competițional 2013-2014, în vederea continuării asocierii dintre municipiul Tg. Mureș și Fotbal Club Municipal Tg. Mureș”. La acea ședință, au participat cei 20 de consilieri locali învinuiți și secretarul primăriei, Maria Cioban, care a contrasemnat documentul respectiv.

Ulterior, Dorin Florea a încheiat și semnat în condiții ilegale, alături de Kiss Imola, un contract de asociere cu ASFCM Târgu Mureș, contract vizat de juristul Virgil Măceșanu, prin care s-a alocat asociației sportive, de la bugetul local, suma de bani respectivă. Procurorii susțin că bugetul local a fost prejudiciat astfel cu 4 milioane de lei, sumă plătită în perioada 21 august 2013 – 31 mai 2014.

Andrei Tudor