17.1 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 12:03

Primarul din Târgu Mureș a interzis mitingul secuilor. Președintele CNS îl amenință cu o plângere penală

spot_img

Nu doar edilul a avizat negativ mitingul care urma să aibă loc marți, ci și Poliția, și Jandarmeria, din cauza violențelor de anul trecut

dorin_florea

Președintele Consiliului Național Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că va depune plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva primarului din Târgu Mureș, Dorin Florea, și a reprezentanților Poliției și Jandarmeriei, care au dat aviz negativ organizării unui marș și a unui miting al secuilor, din cauza violențelor de anul trecut.

“Am redactat o plângere penală care urmează să fie încă analizată și dezbătută de juriști. Ne mai consultăm, dar în cursul lunii sper că depunem plângere penală pentru abuz în serviciu, printre altele. (…) Bineînțeles, împotriva domnului primar și a acelor reprezentanți ai autorităților care au fost și care au participat la a doua ședință de avizare și pe care aș putea să îi nominalizez verbal dacă aș fi primit Procesul Verbal”, a spus Izsak Balazs, citat de AGERPRES.

Acesta a spus că prin neavizarea mitingului de protest, care era anunțat împotriva planului de reorganizare administrativ-teritorială a României, și a marșului pe străzile orașului, ce se dorea a fi organizat marți, municipalitatea ar fi încălcat dreptul la libera exprimare.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a susținut că oamenii trebuie să fie preocupați să creeze plusvaloare culturală, plusvaloare universitară, profesională și “nicidecum să se uite la atitudinile extremiștilor care prin asta își câștigă salariul”.

Nu am absolut nicio opreliște pentru comemorări sau pentru ca unii să-și oglindească valorile istorice și culturale, dar venitul în Târgu Mureș cu scandalul, să uite! Să depună plângere penală, că vor fi tot atâtea plângeri penale ca și râsuri penale, că o să ajungem de la plâns la râs penal. De fapt, ajunge totul în derizoriu. În țara asta trebuie să apară niște reguli cu care să nu te joci, care înseamnă Constituția, legi și nu raiul destrăbălărilor. Din păcate România a ajuns raiul destrăbălărilor și îmi pare rău că e ales Târgu Mureșul pentru asta. Sunt oameni care trăiesc din acest lucru, tot timpul să perpetueze ura, urâtul, nu au treabă pe acasă.

Dorin Florea
primar, Târgu Mureș

R.D.