18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 19:31

Primarul din Râmnicu Vâlcea a fost arestat

spot_img

Primarul din Râmnicu Vâlcea a fost arestat

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită.

Decizia luată vineri de magistrații Tribunalului București nu este însă definitivă, putând fi contestată cu recurs la Curtea de Apel București.

Emilian Frâncu a fost reţinut joi noapte pentru luare de mită de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), după ce a fost prins în flagrant când primea 50.000 de lei de la administratorul unei firme căreia îi încredinţase un contract de 200.000 de euro pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice.

Potrivit anchetatorilor, la începutul anului, Primăria Râmnicu Vâlcea a încredinţat unei firme un contract de prestări de servicii în valoare de 200.000 de euro pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice din municipiul Râmnicu Vâlcea.
În luna ianuarie, primarul Frâncu i-ar fi cerut administratorului firmei, denunţător în cauză, un procent de 10 la sută din valoarea contractului. După finalizarea lucrărilor menţionate în contractul de prestări de servicii şi plata unei prime tranşe din banii datoraţi de Primărie, pe 22 aprilie, Emilian Frâncu i-ar fi pretins administratorului firmei, printr-un intermediar, 50.000 de lei. În schimbul banilor, Frâncu trebuia să semneze documentele care condiţionau efectuarea plăţii celei de-a doua tranşe către firma denunţătorului, în contul prestării de servicii al căror beneficiar era Primăria Râmnicu Vâlcea, arată procurorii DNA.

Primarul Emilian Frâncu i-ar mai fi cerut administratorului firmei 40.000 de lei, “sumă disimulată într-un contract de sponsorizare”, după plata ultimei tranşe pentru prestarea serviciilor.

Joi, conform înţelegerii, administratorul firmei i-a remis primarului, prin intermediar, 50.000 de lei, edilul fiind prins în flagrant de anchetatorii anticorupție.

Andrei Tudor