27.1 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 19:24
No menu items!

Primarul din Pitești, Tudor Pendiuc, adus cu mascații la DNA

spot_img

Edilul este cercetat în dosarul în care apare și afaceristul Valentin Vișoiu, partenerul soțului Ioanei Băsescu, Radu Pricop

Tudor Pendiuc_SZ

Primarul Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost adus, cu mascații, pentru audieri, la sediul central al DNA, în dosarul în care procurorii au făcut percheziții, joi dimineață, și în care este cercetat și omul de afaceri Valentin Vișoiu, partenerul ginerelui lui Traian Băsescu, Radu Pricop.

Procurorii DNA au declanşat în această dimineaţă mai multe percheziţii, în legătură cu suspiciuni de luare de mită care-i vizează pe primarul şi viceprimarul Piteştiului, valoarea prejudiciului depăşind cu mult un milion de euro. Unul dintre contractele anchetate de procurorii anticorupţie este cel privind licitaţia pentru organizarea serviciului de transport public.

Unul dintre aceste contracte are legătură cu achiziţiile făcute de Regia de Transport Public Piteşti, privind cumpărarea mai multor autobuze.

Din documentele DNA reiese că, la data de 22 februarie 2007, Tudor Pendiuc, în calitate de primar al municipiului Piteşti, a întocmit „Expunerea de motive” pentru iniţierea unui proiect de hotărâre privind avizarea asocierii în participaţiune a SC Publitrans 2000 SA cu o altă firmă, în vederea modernizării serviciului public de transport local de călători în municipiul Piteşti.

„În scopul participării la procedura de atribuire a contractului cu SC Publitrans 2000 SA, între SC Girexim Universal SA, societate administrată de Gheorghe Văsîi, şi SC CNCD SA, unde Valentin Vişoiu a avut calitatea de asociat, în data de 28 august 2007, a fost încheiat un acord de asociere în scopul participării la procedura de atribuire a contractului de asociere în participaţiune cu SC Publitrans 2000 SA.Obiectul acordului de asociere a fost modernizarea transportului public local de călători în municipiul Piteşti, prin realizarea în comun a următoarelor activităţi: achiziţia de autobuze şi efectuarea transportului public local de călători”, scriu jurnaliştii de la Economica.

Ulterior, cele 80 de autobuze necesare au fost cumpărate de la SC BMC Truck&Bus SA. Prin urmare câştigătorii SC Publitrans 2000 SA şi asocierea CNCD SA (unde Valentin Vişoiu a avut calitatea de asociat, în data de 28 august 2007) – Girexim Universal SA (cu Gheorghe Văsîi deţine calitatea de administrator şi asociat) nu îndeplineau criteriile de eligiblitate.