3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 2:14
No menu items!

Primarul din New York, acuzat de moartea unei marmote. VIDEO

spot_img

Chuck, marmota statului New York, a devenit celebră în 2009, atunci când l-a muşcat pe primarul de atunci al oraşului New York, Michael Bloomberg

marmota primar

Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, este acuzat de moartea unei marmote celebre, care a decedat în urma unor “răni interne grave”, după ce a căzut pe sol, fiind scăpată din mâini de politicianul american, potrivit AFP.

Incidentul datează din 2 februarie. În acea zi – “Groundhog Day” (“Ziua marmotei”), primarul newyorkez trebuia, aşa cum cere tradiţia, să îl aducă la New York pe Chuck, o marmotă celebră de la Grădina Zoologică din Staten Island, pentru o şedinţă fotografică.

Potrivit credinţei populare, dacă marmota îşi vede umbra atunci când iese din vizuina sa, iarna va mai dura încă şase săptămâni. Dacă nu îşi vede umbra, atunci primăvara va sosi devreme în acel an. Însă, în acest an, micuţul rozător a căzut pe sol, fiind scăpat din mâini de primarul din New York, care are o înălţime de 1 metru şi 95 de centimetri.

Marmota Chuck a murit o săptămână mai târziu în urma unor “răni interne grave”, a anunţat, joi, The New York Post. Potrivit acestui cotidian, directorii de la Grădina Zoologică – subvenţionată în procent de 50% de către primărie, a ascuns adevărul, spunând presei că marmota a murit din cauze naturale.

Chuck, marmota statului New York, a devenit celebră în 2009, atunci când l-a muşcat pe primarul de atunci al oraşului New York, Michael Bloomberg.

D.M.