12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 12:17

Primarul din Miercurea Ciuc, “taxă” de 10.000 de euro de la firma de parcări

spot_img

Primarul din Miercurea Ciuc Robert Kalman Raduly este acuzat că lua de la firma City Parching, care taxează locurile de parcare din oraș, câte 10.000 de euro pe lună

raduly m.ciuc

Primarul Robert Kalman Raduly este acuzat că în schimbul celor 10.000 de euro lunar, sa acordat firmei City Parching facilităţi pentru concesionarea locurilor de parcare şi chiar a dat dreptul acestei firme să amendeze şoferii care parchează neregulamentar pe raza municipiului.

De asemenea, procurorii DNA spun că primarul din Miercurea Ciuc a mai primit 200.000 lei în schimbul obţinerii autorizaţiilor de construcţie şi pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare construirii şi funcţionării Hipermarketului DEDEMAN din Miercurea Ciuc.

O altă acuzație este legată de atribuirea contractului de telefonie mobilă, în favoarea Vodafone. Contractul a fost obținut de firma de telefonie după ce primarul ar fi primit 5.000 de euro, sumă mascată ca sponsorizare a unei firme a unui apropiat de-al său.

Și viceprimarul Domokos Szoke este acuzat că alături de primarul din Miercurea Ciuc au favorizat firma Topo Service SA, în ultimii 7 ani. Astfel, au fost aprobate plăți nejustificate pentru societatea care a avut contract de executare a lucrărilor de cadastru general. Contractul a fost inițial de 640.904 lei, apoi a fost majorat la 961.304 lei printr-un act adiţional, în 2009.

Domokos Szoke mai este acuzat că în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor, a favorizat o firmă din București, Garden Center Grup SRL, pentru amenajări zone verzi, în 2011. Finanţarea obiectivului a fost supradimensionată de o sută de ori, spun anchetatorii.

Și celălalt viceprimar, Attila Antal este acuzat că a favorizat o asociere de firme pentru reabilitarea și modernizarea a două licee din oraș. Una din firmele din asociere i-a executat viceprimarului Antal lucrări la o reședință a sa, care figurează pe numele părinților.

Raduly Robert Kalman este primar al oraşului Miercurea Ciuc din anul 2004.

M. Nedelcu