3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:33
No menu items!

Primarul din Miercurea Ciuc, cercetat pentru loviri şi violenţe, după altercaţia cu un ofiţer SRI

spot_img

foto: amosnews.ro

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman (UDMR), este cercetat de procurori pentru loviri şi alte violenţe, în urma unei altercaţii cu un ofiţer SRI care l-ar fi urmărit pas cu pas și l-ar fi fotografiat în holul unui hotel.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Miercurea Ciuc, procurorul Fabian Orsolya, a declarat, joi, pentru Mediafax, că la instituţie a fost înregistrat un dosar penal în care primarul Raduly Robert este cercetat pentru loviri şi alte violenţe, ancheta aflându-se în faza preliminară.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc a fost înregistrat un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe faţă de primarul oraşului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman. Cercetările sunt în fază preliminară, de adunare a documentelor medicale, de căutare şi audiere a martorilor, a persoanei vătămate şi a presupusului agresor.

Fabian Orsolya

procuror, Parchetul Judecătoriei Miercurea Ciuc

Surse judiciare citate de Mediafax au arătat că primarul Raduly Robert Kalman a fost audiat de procurori şi a susţinut că bărbatul respectiv era “un chip cunoscut”, care l-a filmat şi fotografiat în repetate rânduri, în ultimele luni, la diferite evenimente.

Raduly le-ar fi spus anchetatorilor că nu a avut nimic de obiectat faţă de aceste acţiuni cât timp ele s-au desfăşurat pe domeniul public, însă nu a acceptat să fie fotografiat în timp ce se afla în holul unui hotel din oraş, împreună cu edili din străinătate, din oraşele înfrăţite, pe care i-a invitat la Zilele Oraşului, adaugă sursele citate.

Conform acestora, el le-ar fi spus anchetatorilor că, văzând insistenţa cu care este fotografiat, s-a luat după urmăritorul său şi l-a fugărit prin parc, până în apropierea pieţei agroalimentare, unde bărbatul s-ar fi împiedicat şi ar fi căzut, edilul imobilizându-l până la sosirea poliţiştilor.

Raduly Robert a cerut, în timpul audierii, ca şi cealaltă persoană implicată în altercaţie (ofițer SRI) să fie cercetată pentru hărţuire.

Procurorii l-au audiat și pe ofițerul SRI care a declarat că i-a făcut două poze primarului, cu telefonul său mobil, în holul de la intrarea în hotelul-restaurant, după care edilul  l-a alergat şi, când l-a ajuns din urmă, l-a lovit, apoi l-a dat cu capul de o maşină şi i-a spart ochelarii. Bărbatul a reclamat, totodată, că în timpul altercaţiei i-a dispărut o borsetă pe care o avea legată la brâu şi în care se aflau actele personale şi mai multe carduri bancare.

Andrei Tudor