34.8 C
București
miercuri, 4 august 2021 - 19:24

Primarul Constanței, Radu Mazăre, trăiește din cash

spot_img

Primarul Radu Mazăre este nevoit să trăiască doar din bani gheață, deoarece ANAF i-a blocat conturile personale, pentru recuperarea unor sume datorate de Primăria Constanței.

Radu Mazare_SZ 1

Radu Mazăre a declarat că Primăria Constanței are de dat 7 miliarde de lei vechi, în urma unor amenzi judiciare date de instanță în procesele pe care instituția le-a pierdut cu cetățenii sau firmele din Constanța. În loc ca ANAF-ul să pună poprire doar pe conturile Primăriei, primarul susține că i s-a pus și lui sechestru, pe conturile personale.

Mazăre susține că este a doua oară când i s-a întâmplat asta, prima dată, acum câțiva ani, a dat în judecată ANAF-ul și a cîștigat.

Au pus sechestru pe trei conturi – două la o bancă şi unul la altă bancă. Noroc că nu am prea mulţi bani pe acolo, că eu mă aştept la orice. Acum din cash trăiesc, pe care îl am în declaraţia de avere.

Radu Mazăre

Edilul Constanţei susţine că se simte vânat, mai ales că şi la ANI trebuie să dea explicaţii pentru avere şi bunurile achiziţionate.

În ultima adresă pe care am primit-o de la ANI, acum câteva zile, mi-au cerut facturile de la maşinile pe care le-am luat şi ce mai am eu în declaraţia de avere, dar mi-au cerut să le dau şi documente care să justifice cheltuielile mele. Personale! Chitanţe, bonuri de la restaurant, de la mall, de la chiloţi… Eu când am văzut adresa pe care o are avocata am rămas interzis. Poate am luat un telefon cadou unei fete. Eu ştiu că în ţara românească oamenii trebuie să-şi justifice veniturile, nu pe ce au cheltuit banii.

Radu Mazăre

Radu Mazăre s-a prezentat, marţi, pentru a 18-a oară la sediul Poliţiei Constanţa, fiind cercetat sub control judiciar într-un dosar instrumentat de DNA pentru fapte de corupţie.

S.M.