6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 2:33

Primarul Capitalei vrea să redeschidă parcurile după 15 mai. Cum se va desfășura transportul în comun

spot_img

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că va pleda pentru redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor după data de 15 mai, ea spunând că nu va susţine pentru moment redeschiderea creşelor, a grădiniţelor sau a instituţiilor de tip after school. Firea susţine ideea ca unul dintre părinţi să fie plătit de stat pentru a sta acasă cu copiii.

„Din punctul meu de vedere, voi propune Comitetului Municipal pentru situaţii de urgenţă, atât redeschiderea parcurilor cât şi a cimitirelor, în ceea ce priveşte posibilitatea de a redeschide teatrele, sălile de spectacol sau alte manifestaţii culturale, sportive, nu pot să dau o veste bună. Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile pentru că oamenii au înţeles că nu e în avantajul lor să se reunească în grupuri sau să meargă în zona locurilor de joacă, iar pentru copii e mai dificil să-i obligi să ţină distanţa socială”, a declarat Gabriela Firea într-o intervenţie la Digi 24. Ea a mai spus că oamenii vor fi sfătuiţi să aibă „propriul program” în parc, să nu stea la cozi pentru a cumpăra diverse alimente sau băuturi.
În privința sistemului de învățământ, Firea consideră că redeschiderea creșelor, grădinițelor și centrelor tip after school „este un risc foarte mare”, dar susţine ideea ca unul dintre părinţi să poată rămâne acasă cu copiii şi ca acesta să fie plătit.
În ceea ce priveşte transportul în comun, primarul general a explicat că vor fi monitorizate orele, dar şi locurile unde se formează aglomerări pentru a suplimenta „punctual” mijloacele de transport, pentru protecţia călătorilor, dar şi a conducătorilor auto. 
Primarul general al Bucureştiului a mai anunţat că toate deciziile luate la nivelul Capitalei vor fi în concordanţă cu măsurile stabilite la nivel naţional.