1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 5:57
No menu items!

Primarul Capitalei vrea ca autobuzele să poată circula pe liniile de tramvai, pentru fluidizarea traficului

spot_img

Primarul general al Capitalei a declarat, luni, că dorește modificarea Codului Rutier, astfel încât autobuzele STB din București să poată circula pe liniile de tramvai, pentru fluidizarea traficului.

Gabriela Firea a declarat, luni, în cadrul unui comandament organizat la Primăria Capitalei pentru fluidizarea traficului înainte de sărbători, că traficul se intensifică înainte de Crăciun cu 25%. Edilul mai spune că o soluție pentru fluidizar ar fi ca autobuzele STB să circule pe liniile de tramvai, astfel că va propune Parlamentului un proiect de modificare a legii.

„Codul Rutier trebuie să fie modificat, am făcut și mai facem solicitări către Parlament. Toate autobuzele să poată circula pe linia de tramvai, ca în alte orașe europene”, a mai precizat Gabriela Firea.

Referitor la celebra taxă Oxigen, care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020, primarul Gabriela Firea a spus că s-a decis amânarea ei cu 2 luni, pentru ca bucureștenii să fie informați.

„Normal ar trebuie să fie aplicat de la 1 ianuarie, şi prin urmare, autoturismele poluante să nu mai aibă acces în zona anunţată deja. Deoarece, conştientizăm faptul că cetăţeni trebuie să fie mult mai informaţi, am luat hotărârea cu Direcţia transporturi, ca lunile ianuarie şi februarie să fie dedicate informării şi conştientizării”, a mai spus edilul.

Potrivit proiectului, masinile sub Euro 4 vor plăti vinieta Oxigen, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului.

Accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizata mai mică de 5 tone pe arterele din Bucureşti este restricţionat zilnic, de luni pană vineri, cu exceptia sărbatorilor legale, în intervalul 07:00-22:00.

Pentru maşinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 şi 4 – 5 lei pe zi.

Şoferii care circula fara vinieta corespunzătoare vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei.