Primarul Capitalei, Gabriela Firea, despre relația cu premierul Mihai Tudose: “De azi este una calmă”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a avut, miercuri, alături de primarii de sector, o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, la Palatul Victoria, urmată de o altă întâlnire, la Parlament, cu președintele PSD, Liviu Dragnea. “De astăzi, relația mea cu premierul Mihai Tudose este una calmă”, a declarat Firea, la ieșirea din biroul lui Dragnea. 

“A fost o relație încordată cu Mihai Tudose”, a admis Gabriela Firea, făcând trimitere la schimburile dure de replici de la finele săptămânii trecute, legate de amenajarea unui târg de Crăciun în Piața Victoriei din Capitală. Primarul general a precizat, însă, că a rezolvat toate problemele cu premierul. 

Cât despre întâlnirea cu Liviu Dragnea, Gabriela Firea a spus că a vrut să se asigure că proiectele Capitalei nu vor fi afectate, prin proiectul de buget pentru 2018. 

De altfel, surse guvernamentale citate de Mediafax arătau, după întâlnirea primarilor din București cu premierul, că edilii s-au declarat “foarte mulțumiți” de alocările bugetare pentru 2018. ”La întrevedere, pe lângă Gabriela Firea şi cei şase primari de sector, a participat şi vicepremierul Marcel Ciolacu. Primarii s-a declarat foarte mulţumiţi de banii alocaţi pentru 2018”, au precizat sursele citate.

„Am fost și ieri (marți – n.r.) la sediul din Kiseleff și am avut o întâlnire cu domnul președinte Liviu Dragnea. De asemenea, astăzi (miercuri – n.r.) am fost, la 10.30, la o întâlnire la Palatul Victoria cu domnul prim ministru și cu domnul viceprim-ministru și, la această oră, la Camera Deputaților, la cabinetul domnului președinte Dragnea. Și ieri, și azi dimineață, și acum am discutat atât cu președintele, cât și cu premierul despre proiectele Capitalei, despre buget (…)și am fost foarte interesați care este situația Capitalei, deoarece am vrut să ne asigurăm că proiectele noastre nu sunt compromise și am primit aceste asigurări și de la Guvern, și de la domnul președinte, că toate proiectele începute se vor putea derula.”, a spus Gabriela Firea.

Întrebată care este în acest moment relația sa cu premierul Mihai Tudose, Firea a precizat că până astăzi „a fost una încordată”, însă de „de astăzi, este una calmă.”

„Sper să colaborăm bine în continuare, deoarece avem o misiune din partea românilor și trebuie să o ducem la bun sfârșit. Nu cred că este loc de disensiuni, mai ales că suntem colegi. A fost un incident neplăcut peste care eu, una, am trecut”, a mai spus Gabriela Firea.

În legătură cu acuzațiile conform cărora Mihai Tudose ar fi vrut să preia PSD, Gabriela Firea a arătat că “așa părea săptămâna trecută”. “După elementele care au fost săptămâna trecută și după faptul că s-a acutizat și s-a tensionat relația dintre noi, așa părea la acel moment că se întâmplă. Am avut astăzi o discuție și pe această temă, dincolo de chestiunile care ne interesau mult mai mult, și anume cele legate de buget, și am lămurit toate aceste probleme care au apărut și sperăm ca în următoarea perioadă să nu mai apară astfel de tensiuni, pentru că ele nu sunt folositoare nimănui, doar dau oxigen adversarilor noștri. Poate că-şi dă seama că am multă treabă la primărie (…), şi dânsul are multă treabă la Guvern. Plus de asta, avem preşedinte. Nu se pune problema înlocuirii acestuia.  (…)Ne-am spus în particular ce aveam să ne reproşăm unul celuilalt şi putem să trecem peste incident.”, a adăugat Gabriela Firea.

NICIUN COMENTARIU