11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 13:11

Primarul Buzăului, trei ani de închisoare cu suspendare

spot_img

Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost condamnat, marți, definitiv de magistrații Curții de Apel Brașov, în dosarul „Gloria”, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și un termen de încercare de cinci ani. Totodată, el nu mai are voie să ocupe funcția de primar pe o perioadă de cinci ani.

Boșcodeală fusese condamnat în primă instanță, pe data de 10 februarie 2015, de magistrații Judecătoriei Brașov, la cinci ani de închisoare cu executare. Sentința Judecătoriei Brașov a fost atacată cu apel atât de primar, cât și de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Instanța de fond l-a condamnat pe Constantin Boșcodeală pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și l-a achitat pentru cea de-a treia infracțiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA, acesta primind o pedeapsă de patru ani, respectiv trei ani, pentru două infracțiuni de abuz în serviciu. Pedepsele au fost contopite, alegându-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adăugat un spor de un an, rezultând, în final, o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani.

În vara lui 2013, primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. În rechizitoriu se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societății care deținea echipa de fotbal Gloria Buzău suma de cinci milioane de lei, din bugetul local, și că a asigurat folosința gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislației în vigoare.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile aparținând inculpatului, 7 terenuri și 5 imobile, printre care și o vilă la Năvodari și două autoturisme de lux.

Andrei Tudor