8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 14:35
No menu items!

Primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, a câștigat procesul cu ANI

spot_img

Constantin-Boşcodeală

Curtea de Apel Ploiești a dat câștig de cauză primarului municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, într-un dosar în care acesta era acuzat de ocuparea simultană a funcției de primar și de membru al Adunării Generale a Acționarilor unei firme aparținând municipalități.

În urma probelor administrate, magistrații Curții de Apel Ploiești au decis “anularea raportul de evaluare 32350/G/II/17.07.2013 emis de ANI”, decizia putând fi atacată cu recurs în termenul legal de 15 zile de la pronunțare.

Primarul Constantin Boșcodeală a fost găsit incompatibil de către ANI în perioada activității SALE, respectiv 21 mai 2010-12 martie 2013.

Potrivit ANI, Constantin Boșcodeală a încălcat dispozițiile articolului 87, alineatul (1), litera (f) din Legea 161/2003, potrivit căreia “funcția de primar este incompatibilă cu funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local”.

Primarul Constantin Boșcodeală a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Ploiești declarând că “este vorba de o eroare” și că “este vorba de o problemă de comunicare între ANI și Registrul Comerțului”.

A.V.