8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 8:56

Primarul și viceprimarul din Bran, de mână la ANI

spot_img

primaria-bran1

Primarul și viceprimarul comunei Bran, din județul Brașov, sunt colegi de incompatibilitate.

Inspectorii ANI au finalizat verificările în cazul lui Gheorghe Hermeneanu și au constata că primarul este și comerciant persoană fizică autorizată, din iunie 2008, membru al “Hermeneanu Maria Întreprindere Familială.

De asemenea, întrucât Gheorghe Hermeneanu a semnat și aprobat, în calitate de primar al comunei Bran, dispoziția prin care fiul său a fost încadrat pe durată determinată, pe postul de consilier la Compartimentul Proiecte Comunitare din cadrul Primăriei Comunei Bran, acesta a încălcat și regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă în perioada 1 octombrie 2010 (data încadrării pe postul de consilier) — 15 august 2011 (data încetării raportului de serviciu)”,

se mai arată în comunicatul ANI.

Inspectorii de integritate au finalizat și dosarul privind viceprimarul aceleiași comune, Dorel Nicu Rareș Rădăcină. În cazul acestuia, starea de incompatibilitate a fost decisă deoarece în timpul mandatului de viceprimar, Rădăcină a fost și administratorul a două societăți comerciale, precum și titularul în cadrul unei întreprinderi invidividuale.

Și primarul și viceprimarul au luat la cunoștință de deciziile ANI și au depus, la dosar, acte în favoarea lor.

Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

comunicat ANI

S.M.