18.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 21:39

Primarii i-au propus premierului eliminarea tuturor restricțiilor în localitățile cu peste 50% din populație vaccinată

Primarii i-au propus premierului Florin Cîțu eliminarea tuturor restricțiilor în localitățile cu grad mare de vaccinare, de peste 50-60%.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, luni, după întâlnirea primarilor cu premierul Florin Cîțu, că una dintre propunerile avansate pentru accelerarea campaniei de vaccinare a venit de la primarul din Oradea, Ilie Bolojan.

 „Premierul a fost deschis, a spus că analizează, dar și pe noi ne-ar ajuta această propunere a colegului nostru pentru a încuraja și mai mult toți actorii locali, de la HoReCa până la organizatorii de evenimente, la alți actori care mai sunt în oraș, pentru redeschiderea mai rapidă a economiei”, a spus Emil Boc.

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a precizat că premierul le-a transmis primarilor că au susţinerea Guvernului pentru a lua diverse măsuri de vaccinare la nivel local, printre care centre drive thru, centre mobile sau să organizeze maratoane ale vaccinării.

 “Vor apărea din 4 mai dozele de la Johnson&Johnson, care înseamnă o singură doză. Asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem un centru de drive thru cu o singură doză vaccinală, iar în locurile în care sunt persoane mai sărace sau comunităţi defavorizate să mergem cu o singură doză”, a declarat Emil Boc.

El a prezentat şi cel de-al doilea mesaj pe care premierul l-a transmis primarilor.

“Mesajul premierului a fost că economia trebuie să se redeschidă treptat, evenimentele, activităţile culturale, teatrele, opere, cinematografe, festivaluri trebuie să se deschidă cu o singură condiţie, vaccinare, vaccinare, vaccinare. Noi am venit cu susţinerea acestui demers şi am spus că un orizont cât mai repede anunţat pentru redeschiderea acestor activităţi ne va ajuta pe noi să susţinem şi mai bine campania de vaccinare pentru că dacă vorbim de festivalieri, dacă de acum le spunem, da, va fi în luna august Untold, cu siguranţă foarte mulţi vor merge să se vaccineze”, a precizat preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România.