1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:17
No menu items!

Primarii bucureșteni se pregătesc pentru zăpadă

spot_img

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, și cel al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, fac, in cursul zilei de vineri, vizite  la bazele de deszăpezire din București pentru a se asigura că există utilajele și materialele necesare unei bune circulații rutiere in capitală.

Sorin Oprescu va vizita vineri, începând cu ora 19,00, bazele de deszăpezire din Bucureşti, pentru a se asigura că operatorii sunt pregătiţi conform Programului de măsuri şi acţiuni pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pentru iarna 2012-2013.

Primarul Sectorului 4 cere reprezentanților Regiei Autonome de Transport Bucureşti sincronizarea acţiunilor de pluguire cu autoritatea locală şi societatea răspunzătoare de înlăturarea zăpezii de pe carosabil.

Edilul a trecut în revistă, vineri, utilajele din parcul auto al REBU ce vor acţiona în sezonul de iarnă 2012-2013 ocazie cu care a cerut public regiei de transport ca utilajele de pluguire de pe liniile de tramvai să acţioneze înaintea deszăpezirii şoselelor şi nu după aceea.

Pentru deszăpezirea celor 562 de artere de circulaţie şi străzi secundare din sectorul 4, societatea care asigură deszăpezirea va acţiona cu 55 de utilaje – 17 încărcătoare frontale şi 38 de utilaje pentru transport. Totodată, vor fi mobilizaţi 300 de lucrători, pentru degajarea zăpezii de la rigole, guri de canal, treceri de pietoni, refugii de tramvai.

Stocul de materiale antiderapante cuprinde 200 de tone clorură de calciu, 2.200 de tone de clorură de sodiu şi 100 de tone de motorină pentru utilaje.