19.4 C
București
marți, 30 mai 2023 - 0:39
No menu items!

Primărie din Vâlcea executată silit din cauza datoriilor la lăutari. Microbuzele școlare, scoase la licitație

spot_img

O primărie din Vâlcea a fost executată silit de o trupă de lăutari din Satu Mare. Pentru acoperirea datoriei au fost scoase la licitaţie inclusiv cele două microbuze şcolare din localitate, care deservesc 140 de elevi, potrivit Agerpres.

Totul a început în 2013, când primăria comunei Sutești din județul Vâlcea a organizat zilele comunei și a invitat mai mulți artiști să cânte la eveniment. Printre aceștia s-a numărat și o formație din Satu Mare, căreia primăria nu i-a plătit onorariul.

Formația a dat municipalitatea în judecată și a avut câștig de cauză.

Primarul localităţii, Alin Dumbravă, a precizat că datoria iniţială către această trupă de lăutari, de 25.000 de lei, a ajuns la 520.000 de lei, deoarece au fost prevăzute penalităţi foarte mari în contractul încheiat cu aceşti artişti de către reprezentanţii comunei de la acel moment.

„Am încercat să ajungem la o înţelegere şi să plătim eşalonat, dar au spus că vor toţi banii deodată astfel că executorul a scos la licitaţie bunuri ale primăriei – utilaje şi maşini, între care şi cele două microbuze pe care le avem pentru transportul elevilor din localitate”, a declarat primarul din Suteşti pentru Agerpres.

Acum, cei 140 de elevi din comună sunt nevoiți să meargă pe jos la școală. Mai mulți părinți nemulțumiți de acest lucru au mers la primar și au amenințat că-și vor muta copiii la școlile din localitățile vecine.

                                                                                                                 Adina Silav