14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 12:22

Primăria sectorului 6 răspunde prompt la solicitările cetățenilor

spot_img

Munții de gunoaie care acopereau un teren de pe strada Piatra Craiului, din sectorul 6 – în imediata apropiere a Podului Ciurel – au dispărut peste noapte, după intervenția primarului Gabriel Mutu, care a răspuns rapid soliticitărilor formulate de locuitorii unui complex rezidențial din Crângași.

Instituţiile Primăriei Sectorului 6 şi operatorul de salubrizare acţionează în fiecare zi pentru a face curăţenie şi a îndemna la păstrarea ei. Pe terenurile private părăsite, dar şi pe domeniul public, oameni nepăsători aruncă gunoi şi lasă mizerie în urma lor. Intensificăm amenzile şi ne bazăm pe sprijinul comunităţii Sectorului 6 să sesizeze orice abatere de la ceea ce ne-am propus: un sector curat, verde şi sănătos”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

 

Mai mult, poliţiştii locali care se aflau, miercuri, în patrulare în zona Drumul La Roşu şi în Cartierul Giuleşti au depistat o persoană care arunca dintr-o autoutilitară, pe domeniul public, mai mulţi saci cu deşeuri provenite din materiale de construcţii. Este vorba despre un bărbat cu domiciliul în municipiul Giurgiu, în vârstă de 28 ani.

Acesta a primit o amendă de 1.000 de lei pentru încălcarea HCGMB nr. 120/2010 privind normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Potrivit Hotărârii, persoanele fizice au obligaţia să nu abandoneze sau să depoziteze deşeuri provenite din construcţii şi/sau demolări pe domeniul public sau privat, această faptă fiind sancţionată cu amendă cuprinsă între 1.000 lei şi 3.000 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 a transmis că acţiunile de depistare a persoanelor care abandonează deşeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menţine curăţenia si ordinea în Sectorul 6.