Primaria Sectorului 6 pompează veniturile proprii în Poliția Locală

Poliția Locală Sector 6 primește câteva milioane de lei, în detrimentul unităților de învățământ

Politia-Locala-6_SZ

Edilul sectorului 6, Rareș Mănescu, are grijă să cheltuiescă banii cetățenilor pentru dotarea poliției locale cu autospeciale, calculatoare și un autoturism de 16.000 de euro.

Conducerea Primăriei Sectorului 6, după ce a cheltuit zeci de milioane de euro, în ultimii doi ani, pe servicii de salubritate, dar parcurile, spațiile verzi, trotuarele și străzile sunt invadate de gunoaie, are grijă să plătească milioane de euro pentru dotarea și funcționarea Poliției Locale.

Experții contabili plătiți de primarul sectorului 6, Rareș Mănescu au creionat lista obiectivelor de investiții finanțate din bugetul de venituri proprii pentru Poliția Locală. Rareș Mănescu are grjiă ca aceasta să cheltuiească, din bugetul local al sectorului 6, aproximativ 3,38 milioane de lei pentru achiziția a opt autospeciale, achiziția unui sistem integrat de comandă și control și dotări independente. Din veniturile proprii ale sectorului 6 se alocă, în acest an, circa 53.000 de lei pentru fiecare autospecială care va intra în dotarea Poliției Locale. De asemenea, șefii Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Sector 6 își cumpără un autoturism în valoare de aproximativ 70.000 de lei și 13 calculatoare cu 26.000 de lei.

Politia-Locala-6_SZ-(2)

În timp ce polițiștii locali au bani la discreție pentru achiziția de mașini și cheltuieli de investiții, la capitolul învățământ, conducerea sectorului 6 alocă, din veniturile proprii, puțin peste 500.000 de lei. Pe lista obiectelor de investiții pentru învățământ au fost trecute 100 de calculatoare ce urmează a fi cumpărate cu 230.000 de lei. Instituțiile de învățământ din sectorul 6 vor avea la dispoziție 4.000 de lei pentru a cumpăra două aspiratoare, 29 de lei pentru achiziția a trei retroproiectoare, trei table inteligente cu 22.000 de lei și 66 de programe informatice în valoare de aproximativ 88.000 de lei. Cu cei peste 110.000 de euro vor fi achiziționate și 31 de aparate de aer condițioant, opt copiatoare și un sistem de supraveghere video.

În acest an, Primăria Sectorului 6 are grijă să cheltuiască bani și pe diverse documentații. Mai exact, studiile de fezabilitate pentru mansardarea teraselor blocurilor din cartierul Constantin Brâncuși, reamplasarea unor apometre și realizarea unui sistem de centrale termice vor costa peste 250.000 de lei.

Ștefan Etveș

NICIUN COMENTARIU