4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 16:20
No menu items!

Primăria Capitalei strânge schelele pentru târgul de Crăciun din Piața Victoriei

spot_img

Angajați ai firmei care se ocupă de organizarea târgului de Crăciun din Piața Victoriei au mers, sâmbătă după-amiază, să strângă schelele transportate acolo de dimineață. Protestatarii au luat acest gest drept o victorie, transmite Antena 3. 

Schelele au fost strânse și încărcate în dube. 

Inițial, mai mulți protestatari au început să demonteze schelele aduse și montate în Piața Victoriei pentru târgul de Crăciun. Nici jandarmii prezenți în piață, nici angajații Primăriei nu au intervenit. Reprezentanții forțelor de ordine au precizat că acestea nu intervin, pentru că nu au, printre atribuții, păzirea gardurilor și că vor interveni doar dacă vor fi violențe.

”Rolul nostru e stabilit de lege. Spațiul respectiv e păzit de Poliția locală. Nu e apanajul nostru legal. Când e tulburată ordinea publică intervenim”, a spus Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Primăria Capitalei a anunțat că va organiza, în Piaţa Victoriei, în perioada 5-17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor “Târg de sărbători – Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă”, urmând ca pe 31 decembrie, în acelaşi loc, să se desfăşoare concertul de Revelion.