16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 17:30

Primăria Capitalei revine: Protestul transportatorilor va avea, totuși, loc. 7.000 de mașini de mare tonaj vor paraliza Capitala

spot_img

Primăria Municipiului Bucureşti revine în problema protestului organizat de transportatorii rutieri și precizează că acesta va avea, totuși, loc, după ce, inițial, a susținut, într-un comunicat de presă, că primarul interimar nu a autorizat acțiunea.

Primăria Capitalei a anunțat, printr-un nou comunicat de presă, că protestul transportatorilor va avea loc, dar s-a negociat că traficul să nu fie blocat. Inițial, PMB informase, printr-un comunicat de presă oficial, că primarul Răzvan Sava a respins cererea transportatorilor de a organiza mitingul.

Astfel, în urma discuţiilor care au avut loc în cursul acestei dimineţi la Primăria Municipiului Bucureşti, între primarul general, Prefectul Capitalei, membrii comisiei de aprobare a adunărilor publice şi mai multe asociaţii ale transportatorilor, au fost renegociate condiţiile de desfăşurare a protestului, anunţat pentru joi, 17 decembrie, în Piaţa Victoriei, astfel încât traficul să nu fie blocat.

Astfel, s-a stabilit o regulă foarte clară: la manifestaţie vor participa maxim 6.000-7.000 de autovehicule (faţă de 10.000 cât se solicitase iniţial), „cu obligaţia de a se încadra în perimetrul stabilit pentru organizarea manifestaţiei: Piaţa Victoriei, până la ocuparea perimetrului delimitat de prelungirea b-dul Aviatorilor, Şoseaua Kiseleff, b-dul Ion Mihalache, strada Buzesti, Calea Victoriei, intersecţia b-dul Lascar Catargiu cu b-dul Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de siguranţă de lăţime de 1.5 metri, pe aliniamentul cuprins între intersecţia strada Paris cu b-dul Aviatorilor şi intersecţia b-dul Lascar Catargiu cu b-dul Iancu de Hunedoara”, se arată în comunicat.

Protestul va avea loc joi, 17 decembrie, între orele 09.30-15.00, în Piaţa Victoriei. Între orele 05.00 şi 7.00 va avea loc afluirea participanţilor din afară Bucureştiului, iar între orele 07.00-9.30 a celorlalţi participanţi. Protestatarii vor elibera zona între orele 15.00-17.00.

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE:

  • Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei

  • Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona Centrală-Mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale străzii Arh. Ion Mincu

  • Strada Paris şi breteaua care leagă b-dul Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei (În cazul în care va fi necesar)

Circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizata începând cu ora 05.00, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între B-dul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv B-dul Lascar Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Calea Victoriei, b-dul Ion Mihalache, strada Buzesti şi b-dul Lascar Catargiu.

În data de 16 decembrie, începând cu ora 20.00, se va restricţiona parcarea supraterana de la Piaţa Victoriei şi alveola de pe partea stângă a Şoselei Kiseleff, sensul spre Piaţa Victoriei.

Toate restricţiile se vor aplica până la terminarea activităţilor aferente mitingului, dar nu mai târziu de ora 17.00.

Andrei Tudor