17.7 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 3:08
No menu items!

Primăria Capitalei cumpără ELCEN pentru a face fuziunea cu RADET

spot_img

ELCEN va fi cumpărat de Primăria Capitalei în cadrul unui plan mai larg care prevede mult așteptata fuziune cu RADET.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, vineri, prin voturile a 28 de consilieri, un acord de principiu pentru cumpărarea întregului pachet de acțiuni al companiei ELCEN de la Ministerul Energiei și Romgaz, contra sumei de 155 de milioane de euro. Primarul general Gabriela Firea a precizat că următorul pas este fuziunea Electrocentrale București cu RADET. După aprobarea tranzacției în Guvern, se va supune la vot în CGMB și contractul de achiziție, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit proiectului introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de vineri, de la ora 8, numărul acţiunilor nominative este de 71.583.469, valoarea nominală a unei acţiuni fiind de 10 lei fiecare. Astfel, Primăria va cumpăra ELCEN pentru 715.834.690 lei de la Ministerul Energiei.

CITEȘTE AICI HOTĂRÂREA CGMB

Guvernul a anunţat recent că, în urma unei întâlniri pe care ministrul energiei, Toma Petcu, a avut-o cu primarul general al Capitalei, s-a agreat ca acţiunile ELCEN să fie scoase la vânzare, Gabriela Firea exprimându-şi interesul ca Primăria să le achiziţioneze. Noul program de guvernare  arată de asemenea că ELCEN va fi transferată în patrimoniul municipiului Bucureşti, dacă municipalitatea va solicita acest lucru.

La ședința de vineri a CGMB a fost prezent și ministrul Energiei, Toma Petcu, care a susținut decizia municipalității de a cumpăra ELCEN, afirmând că o bună administrare a societății ar putea să aducă profit Capitalei.

Atât ELCEN, cât și RADET se află în acest moment în insolvență. Cele două ar urma să fuzioneze, formându-se astfel o singură companie care să asigure furnizarea apei calde și a căldurii în București.

Olimpia Diaconiuc