1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 13:15
No menu items!

Primăria Brașov nu se împiedică de rata de infectare de peste 12 la mia de locuitori și pregătește brazi și luminițe de Crăciun

spot_img

Cu o rată de incidență de peste 12 la mia de locuitori, Municipiul Brașov pare să eludeze pandemia și pregătește luminițele și brazii de Crăciun. Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea conceptului ”Crăciunul 2022 în Brașov”.

Deși suntem în plină pandemie, și potrivit Direcției de Sănătate Publică a Municipiului Brașov, incidența cazurilor de îmbolnăviri Covid cumulată până miercuri, 3 noiembrie, a depășit rata de 12 la mia de locuitori, iar numărul deceselor de la începutul pandemiei este 1541 de persoane, dintre care 4 decedate în ultimele 24 de ore, de Primăria Braşov se pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă din acest an.

Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat, miercuri, planurile pentru sărbările de iarnă, a vorbit despre magia Crăciunului și despre iluminatul festiv în „în culori calde”.

Brazii de Crăciun şi luminițele vor fi în toate  cartierele oraşului, spre deosebire de anii trecuţi, când doar zona centrală a orașului era decorată.

Bugetul alocat pentru luminițele și brazii de Crăciun este de 1,2 milioane de lei, a anunţat, miercuri, viceprimarul Flavia Boghiu, într-o declarație de presă postată pe pagina de Facebook.

”În acest moment avem nevoie mai mult decât oricând de speranță și de un strop de normalitate în viețile noastre.

În primul rând, ne dorim chiar și în acest context dificil, să aducem un strop din magia Crăciunului în fiecare cartier brașovean.

Acest Crăciun va fi despre lumină, despre felul nostru ca și comunitate de a fi împreună în condiţii de siguranţă.

Braşovenii se vor putea bucura anul acesta, de Crăciun, în cartierele lor (…), vom duce această sărbătoare în cartiere, cât mai aproape de oameni.

Ne dorim să evităm aglomerările de persoane în Piața Sfatului, ca sărbătorile să se desfăşoare în condiţii de siguranţă

Brazii vor fi decorați în culori calde (…) sezonul sărbătorilor va începe pe 29 noiembrie și va dura până pe 2 ianuarie”, a spus viceprimarul braşovean.

Potrivit lui Boghiu, anul acesta, municipalitatea va împodobi în total 13 brazi, trei în centru şi 10 în cartiere, va pregăti 30 de căsuţe, de asemenea în zona centrală şi în câteva locuri din cartiere, cu produse tradiţionale şi opt camionete care vor vinde mâncare şi băuturi într-o piaţă din zona centrală.

Conform viceprimarului, şi iluminatul festiv, care va fi „în culori calde”, va fi extins în acest an, urmând să fie iluminate nu doar străzi din zona centrului istoric, ci din întreaga zonă centrală a oraşului.

Flavia Boghiu a menţionat că instalaţiile de iluminat festiv nu aparţin municipalităţii, ci sunt furnizate de o firmă, care prestează, în baza unui contract, de mai mulţi ani, acest serviciu Primăriei.