0.2 C
București
sâmbătă, 9 decembrie 2023 - 6:25
No menu items!

Primăria Brașov împânzește orașul cu camere de supraveghere

spot_img

Primăria Brașov a lansat o licitație pentru achiziția a 1.010 camere video: de la camere care detectează numărul de înmatriculare sau modelul autovehiculului, la camere care analizează mișcarea obiectelor sau persoanelor.

Primăria Brașovului va încheia un acord cadru pentru 4 ani pentru achiziția și instalarea unui sistem video care să integreze mai multe tipuri de camere video și softuri: de la cele care detectează numere de înmatriculare, marcă, model, categorie autovehicul, la cele care fac analiza mișcării obiectelor și persoanelor.

Totalul achiziției pentru cele 1.010 camere, a softurilor necesare, a celorlalte echipamente și a montajului este de maxim 10, 7 milioane de lei, în funcție și de alocările bugetare.

Termenul de înscriere la licitație este 10 iunie. Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ, în care propunerea financiară reprezintă 60 de puncte, iar propunerea tehnică 40 de puncte.

Primarul orașului, Allen Coliban, a declarat că pe lângă amenzile pentru neplata parcărilor sau identificarea unor suspecți de inracțiuni cu ajutorul sistemului de supraveghere, autoritățile vor să reducă la minim vandalizările pe domeniul public și să stopeze aruncarea deșeurilor în locuri nepermise.

E. Stan