4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 16:52
No menu items!

Prima zi fără morți de COVID-19 în Spania

spot_img

Spania nu a raportat niciun deces oficial cauzat de Covid-19 într-o perioadă de 24 de ore pentru prima dată din martie. Pe lângă cifra „foarte încurajatoare”, doar 71 de noi infecții au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a declarat șeful de comitetului medical de urgență, Fernando Simon, scrie The Independent.

„Ne aflăm într-un loc foarte bun în evoluția pandemiei”, a spus el, într-o conferință de presă, luni. „Statisticile urmează un trend. Ele merg în direcția bună.”

Spania a impus unele dintre cele mai stricte restricții din lume, la jumătatea lunii martie, care sunt ridicate treptat, pe măsură ce situația medicală se îmbunătățește.

Dar guvernul spaniol a avertizat că amenințarea nu se termină și slăbirea restricțiilor ar putea fi inversată dacă rata infecției crește din nou.

Primul ministru spaniol, Pedro Sanchez, a declarat weekendul trecut că va cere parlamentului extinderea puterilor speciale de urgență ale guvernului pentru încă două săptămâni.

Starea de urgență permite oficialilor să ordone oamenilor să rămână acasă.

Oficialul din sănătate a spus că punctele fierbinți recente cauzate de oameni care organizează „sărbători” neautorizate pot aduce noi focare. „Oricare dintre aceste focare poate însemna un nou val de infecții. Trebuie să rămânem precauți.”, a precizat Fernando Simon.

Barometrele internaționale arată că Spania a diagnosticat un număr de 286,718 de infecții cu SARS-CoV-2, înregistrând 27.127 decese și 196,958 de vindecări. În Spania mai sunt 62,633 de bolnavi de COVID-19, dintre care 617 în stare critică. 

Articolul original aici.