15 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 16:41
No menu items!

Prima zi de muncă a polițiștilor angajați din sursă externă

spot_img

Peste 1.700 de agenţi de poliţie, angajaţi din sursă externă în urma concursului promovat în luna mai, au început, la 1 iulie, serviciul în cadrul posturilor şi secţiilor de poliţie unde au fost arondaţi.

Agenții de poliție proaspăt intrați în pâine vor susţine examenele finale peste trei luni, anunţă Poliţia Română. „Aceştia au participat la primul instructaj din cariera lor de poliţişti, în cadrul căruia au primit informaţii cu privire la misiunile şi atribuţiile unităţilor în care îşi vor desfăşura activitatea, le-au fost prezentate zonele de competenţă unde vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi au făcut cunoştinţă cu viitorii colegi care îi vor îndruma în carieră, în perioada următoare”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române.

Pentru cei 1.726 de agenţi de ordine publică vor urma trei luni de muncă la posturile ori secţiile unde au fost repartizaţi, iar apoi vor susţine un examen de absolvire după care se va decide câţi dintre ei rămân poliţişti.

Reprezentanţii Poliţiei Române preciează că în cele trei luni agenţi nu au dreptul să poarte armament de serviciu .

Angajarea celor 1.726 de agenţi de ordine publică a constituit cea de-a doua etapă a planului de reducere a deficitului de personal din Ministerul Afacerilor Interne, care a ajuns la aproximativ 15.000 de oameni.

În luna mai Ministerul Afacerilor Interne anunţa că de la începutul anului peste 5.000 de angajaţi ai diferitelor structuri au părăsit sistemul prin pensionare.

Andrei Tudor